Al meer dan 85 jaar op weg

Historie Hendrik AsschemanIn 1926 startte Hendrik Asscheman zijn eigen bedrijf. Het begon met een bodedienst tussen Waddinxveen en Leiden. In 1936 kwam zijn oudste zoon Jaap in de zaak en samen reden ze in de crisisjaren de bodedienst.

Naast de bodedienst werden de eerste verhuizingen uitgevoerd en voor verschillende Waddinxveense fabrikanten werden transporten verricht. Het volume van de uitgevoerde verhuizingen was gering. Een aantal fauteuils, een eethoek, de bedden, een paar kasten en wat kisten en teilen met serviesgoed. Je deed het ’er even tussendoor’.

Historie Jaap AsschemanOp 1 december 1962 stapte Hendrik uit de zaak en werd het bedrijf door Jaap voortgezet. Kern van de zaak bleef de bodedienst, maar er was een gestage groei van het aantal verhuizingen. Met oude veilingkratten en teilen werd de inboedel ingepakt en vervoert naar het nieuwe huis. 

Op 1 april 1986 stapte de derde generatie in het bedrijf. Henk nam na een carriëre in het onderwijs de zaak over en bouwde het bedrijf uit tot de huidige omvang. De vraag naar verhuizen stijgt met de tijd en het verhuizen van particulieren is nu de hoofdactiviteit geworden.

Historie Henk Rode PleinEind jaren 80 kwam de vraag, na de aardbeving in Armenië, om hulpgoederen te leveren voor de heropbouw van het land. Dit was het begin van 10 jaar reizen naar Oost-Europa. Vele reizen zijn gemaakt tot ver over de Oeral, meer dan 5000 kilometers rijden en vele avonturen zijn meegemaakt, van pech bij -20 en de perikelen bij de diverse douanes. De hulpgoederen kwamen voornamelijk van kerken en christelijke organisatie die projecten ondersteunden.

Historie Henk en JacoBegin 2012 is Jaco in het bedrijf erbij gekomen met nieuwe plannen en inzichten. Voornamelijk de facilitaire ervaring en scholing brengt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. 
Op naar de 100!