Wasmachine

Verhuizen van de wasmachine

Verhuizen WasmachineHet verhuizen van de wasmachine is voor veel mensen een obstakel bij het verhuizen. De wasmachine is erg zwaar, heeft weinig punten om goed vast te houden en staat meestal op zolder. Dit artikel beschrijft waar u op moet letten bij het loskoppelen van de wasmachine, het aanbrengen van de transportbeveiliging om de trommel vast te zetten en wat de beste manier is om de wasmachine van zolder te verhuizen.


Wat heeft u nodig: Waterpomptang, Afwasteiltje of emmer, Stevig tape


Loskoppelen van de wasmachine

Loskoppelen WasmachineDe wasmachine heeft drie aansluitingen. De aanvoer van het water, de afvoer van het water en de stroom. Begin met de stekker uit het stopcontact te halen om te voorkomen dat de wasmachine per ongeluk aan gaat, wanneer u ermee aan het werk bent. Draai hierna de waterkraan dicht en draai de slang los, eventueel met een waterpomptang.


LET OP: Bij oude kranen komt het voor dat de kraan verkalkt is. Hierdoor zal de kraan niet afsluiten, wanneer u de kraan heeft dichtgedraaid. Draai de hoofdkraan dicht en open de kraan op het laagste punt in uw huis om het overtollige water weg te laten lopen. Verwijder daarna de slang en sluit de kraan af met een dop of vervang de kraan. Alleen hierna kunt u de hoofdkraan weer opendraaien.


Pak hierna de afwasteil of emmer en haal de afvoerslang uit de afvoer. Stop het uiteinde in de emmer en laat het overtollige water eruit lopen. Tape voor de zekerheid het uiteinde van de slang dicht, zodat u geen water morst op de vloerbedekking.


Lees meer bij Transportbeveiliging trommel bevestigen