Verhuistips

Verhuistips voor Inpakken

Belangrijk bij een succesvolle verhuizing is een goede voorbereiding. Om u te helpen een zorgeloze verhuizing te beleven en te zorgen dat uw spullen veilig en onbeschadigd overkomen, geven wij u handige verhuistips en praktische instructies.


Gebruik goede verhuisdozen

Wanneer u een verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf laat uitvoeren, krijgt u in de voorbereiding voor uw verhuizing de beschikking over voldoende verhuisdozen, inpakpapier en etiketten. 
Verhuist u liever zelf, dan kunt u deze verhuisdozen ook huren van het verhuisbedrijf. Dit is goedkoper dan verhuisdozen kopen bij bijvoorbeeld de Gamma of Ikea en de kwaliteit van de verhuisdozen is vele malen beter.


Goede werkhouding

inpakken verhuisdoos verhuizing breekbaar servies en glaswerk

Verhuizen is een zware belasting voor uw lichaam en u zult extra aandacht moeten schenken aan een goede werkhouding. Om tijdens het inpakken van de verhuisdozen te voorkomen dat u rugklachten krijgt, is een goede werkhouding belangrijk.

 • Zet de doos die u wilt inpakken niet op de grond, maar op een andere verhuisdoos.
  Hierdoor hoeft u minder diep te bukken, om de doos in te pakken. Ook bij het uitpakken van de verhuisdozen is dit aan te bevelen.
 • Maak gebruik van een tafel voor het inpakken van uw glaswerk en servies in papier.
  Is er geen tafel in de buurt, kunt u van 4 ingevouwen verhuisdozen een eigen tafel creeren. Leg hierop een aantal ongevouwen verhuisdozen, tot u de juiste werkhoogte heeft bereikt.
 • Maak de dozen niet te zwaar.
  Verhuizen van meer lichtere dozen is minder belastend, dan weinig hele zware dozen. Kunt u de verhuisdoos zelf gemakkelijk optillen, dan zal dit ook voor de verhuizer geen probleem zijn.
 • Bedenk vooraf een goede plaats voor de gevulde dozen.
  Maak een muur vrij in de kamer of gebruik een kamer als opslag, zodat u de ingepakte dozen niet opnieuw hoeft te verplaatsen.

Lees verder voor meer verhuistips