Wasmachine

Transportbeveiliging wasmachine

Transportbeveiliging of Trommelbeveiliging Wasmachine vastzettenOm de trommel en de ophanging tijdens transport niet te beschadigen, heeft elke fabrikant een transport- of trommel beveiliging meegeleverd bij de wasmachine. Deze beveiliging bestaat uit bouten of stangen, dit verschilt per fabrikant, en moet in de achterkant van de wasmachine bevestigd worden. Voor de bevestiging van de transportbeveiliging van uw wasmachine, kunt u het beste op internet de gebruikershandleiding van uw wasmachine downloaden. Hierin staat beschreven hoe de specifieke beveiliging voor uw wasmachine eruit ziet en bevestigd moet worden.


Wanneer de transportbeveiliging bevestigd is, kunt u de slangen aan de achterkant van de wasmachine vast tapen, zodat dit bij het tillen niet in de weg hangt. Rol de slangen zo op, dat deze niet teveel uitsteken en het gevaar ontstaat dat u erover struikelt.


Filter openen wasmachine

Filter Schoonmaken WasmachineIn het systeem van de wasmachine zit nog ongeveer anderhalve liter water. Het is verstandig om dit voor het tillen te laten weglopen, door het filter van de wasmachine te openen. Zet de wasmachine op de rand van de trap, met de voorkant naar de trap en pak de emmer of wasteil. Aan de onderzijde zit een verwijderbare strip of klepje, waarachter het filter en eventueel slangetje zit. Zet de emmer onder het filter en draai deze langzaam open. U kunt direct het filter schoonmaken en wanneer het water is gestopt deze weer terug draaien. De wasmachine is nu klaar voor transport.


Lees meer bij Hoe til je een wasmachine